Atractii Turistice


• Parcul National Gullucek, Golful Yalanci, Insula Nimara, Icmeler, Turunc, Ciftlik, Golful Hisaronu,   Bozburun, Lorima, Bybassos, Datka, Mugla, Kaunos, Dalaman si Dalyan.
• Festivalul de yachting care se desfasoara in luna mai si dureaza o saptamana.
• Festivalul Marmaris care se desfăsoară in luna iunie.
• Cupa internationala de yachting Regatta se desfasoara in noiembrie.

Turunc, este un oras linistit aflat la 10 km de Marmaris, un superb loc care ofera relaxare, o plaja nisipoasa, sporturi acvatice si cateva restaurante si baruri care asteapta sa fie descoperite. Kumlubuk este situat in sudul Turunc-ului acolo unde albastrul marii si verdele padurii se ciocnesc. Este un loc linistit de o imensa frumusete naturala, o destinatie care ofera distractie nu doar pentru frumoasele sale plaje ci si pentru numeroasele posibilitati de realizare a excursiilor in imprejurimi.

Knidos este o prezenta fascinanta, situata in varful peninsulei, unde interesant este un teatru si o cladiere mica, rotunda, cunoscuta ca Templul Afroditei- considerat a fi gazduit o statuie a zeitei, creata de sculptorul Praxiteles (390-330 i.Hr.), renumita in lumea antica.

Kaunos este un oras unde cele mai accesibile locuri de vizitat sunt ruinele unui teatru roman, o basilica bizantina uriasa si o casa romana cu fantana si inscriptii lungi. Cea mai izbitoare trasatura a ruinelor este o serie de morminte de piatra, de influenta liciana, dintre care cel mai mare nu a fost niciodata terminat si care reflecta metoda de constructie: de la varf.

Mugla se afla la 50 km nord de Marmaris este un oras atragator, unic prin pastrarea mostenirii arhitecturale. Dispune de multe case turcesti vechi, caravanseraiuri, fantani si moschei pastrate pana azi, aici gasindu-se cele mai bune mostre de arhitectura otomana domestica.

In Ilica, la capatul de nord al lacului Koycegiz, se afla o serie de bai termale si de namol, in aer liber, ale caror ape ce ating 40 grade alina durerile reumatismale şi ginecologice.

Iztuzu (broasca testoasa) este o frumoasa plaja, unul dintre putinele locuri din Mediterana unde broastele testoase vin sa-si depuna ouale.

Ephessus - magnific, stralucitor, uimitor, remarcabil- acestea sunt doar cateva cuvinte pe care le poti spune despre faimosul sit arheologic. Oricum nimeni nu ar avea vreodata succes sa descrie Ephessus-ul in cuvinte. Ephessus este unul dintre cele mai mari muzee in aer liber din lume, care trebuie vazut macar o singura data cu proprii ochi pentru a putea fi apreciat la justa valoare. Ephessus a vazut multe civilizaţii de-a lungul timpului: greaca, persana, romana, bizantina si otomana, astfel incat acest sit este un cocktail de civilizatii.
Rhodos - se afla la doar 45 de minute de Marmaris.

Icmeler se gaseşte la 10 km de Marmaris, localizat in partea de vest a golfului si este renumit pentru apele sale minerale cu proprietati terapeutice in tratarea afectiunilor digestive.

 

 

Rezervari Online

    super oferte pentru Early Booking !!!
Vizitati Fethiye.ro
Vizitati Alanya.ro
Vizitati Belek.ro
Vizitati Kemer.com.ro
 

Online

     Topindex.ro - Director web